Djalan Pienter 2014

2014 was voor Djalan Pienter een jaar van voorbereidingen om de scholing voor cultuurspecifieke zorg aan Indische en Molukse ouderen op maat te kunnen geven. Er werd vergaderd en gepland en voor iedere aanvraag werd de scholing aangepast aan de wensen van de zorginstelling.  Bij tante Louise is de scholing in september gegeven ter voorbereiding van het opzetten van een nieuwe Indische woongroep. Daarna volgde de scholing van 20 medewerkers van Wzh Waterhof en Leilinde in Den Haag. Een impressie daarvan is te zien via bijgevoegde link; https://www.youtube.com/watch?v=cKc3iweQQ4E

Tot aan de zomer van 2015 worden alle 180 medewerkers van de Nusantarahuizen in Ugchelen, Bussum en Almere geschoold. Vervolgmodules zijn nu in de maak, nieuwe aanvragen worden voorbereid en evaluatieformulieren worden kritisch doorgenomen. Ca. 80 medewerkers van genoemde instellingen zijn nu geschoold. Een van de belangrijkste opmerkingen die we terug horen is dat het contact met de ouderen verbetert zodra ze merken dat de medewerkers geinteresseerd zijn in hun verleden en daar ook iets van af weten.

Met bestuurders en vertegenwoordigers van de Djalan Pienter partners wordt nagedacht hoe een Djalan Pienter netwerk opgezet kan worden. De kern van het netwerk bestaat nu uit de bestuurders van Raffy, Pelita en LSMO (Landelijke Stuurgroep Molukse Ouderen). De deelnemers van het netwerkoverleg zijn bestuurders/ vertegenwoordigers van Wzh Waterhof, Humanitas De Evenaar, tante Louise Vivensis en Rumah Kita. Op 27 maart 2015 staat een Djalan Pienter inspiratiedag in Bronbeek te Arnhem gepland. U leest hier gauw meer over.

Workshop cultuurs[ecifieke palliatieve zorg met Wzh in Den Haag

Workshop cultuurs[ecifieke palliatieve zorg met Wzh in Den Haag

Medewerkers t Louise volgen de scholing  in Bergen op Zoom

Medewerkers t Louise volgen de scholing in Bergen op Zoom